Bos 1.jpg

Duurzaam bouwen: Hout!

Houtbouw is de meest duurzame bouwmethode die er bestaat. En dat heeft niet alleen te maken met het FSC-hout en PEFC-hout dat Bosmaat gebruikt. Ons hout is een product dat op natuurlijke wijze wordt geproduceerd in ecologisch beheerde bossen. Voor de productie zijn geen fossiele brandstoffen nodig zoals bijvoorbeeld bij stenen en kunststof bouwmaterialen. Hout groeit 'gewoon'!

Hout laat zich daarnaast eenvoudig bewerken in alle denkbare varianten. En omdat er vele geschikte houtsoorten zijn voor gebruik bij bouwprojecten, is er altijd een soort die past bij uw plannen. Ook belangrijk: hout heeft een hoge isolerende waarde, waardoor houtbouwwerken met bescheiden extra isolatie bestand zijn tegen kou of warmte. Bosmaat heeft al diverse chalets en gebouwen ontwikkeld die jaarrond in gebruik zijn.

Zelfs aan het einde van de levensduur van hout heeft dit natuurproduct een paar flinke strepen voor op andere bouwmaterialen: het is geschikt voor hergebruik en laat daarbij geen vervuilende stoffen achter in het milieu.

Maar misschien wel het allerbelangrijkste: hout is prachtig om te zien en geeft uw woon- of werkomgeving een puur natuurlijk karakter!

Voederhuis

Duurzame materiaaltoepassing

287